Receptek
Vadas pácok készítése A vad és marhahús elkészítésének alapja a gondos pácolás, amely több napig is eltart. A páclé megjavítja a hús ízét és megnöveli zamatanyagát, puhábbá, élvezhetőbbé és emészthetőbbé teszi azt. Az elkészített páclét hagyjuk kihűlni, szűrjük le, majd öntsük a lehűtött pácolandó húsra. Ügyeljünk arra, hogy a pácolás hibátlan zománcozott vagy porcelán edényben történjen és a lé a húst ellepje.
Vadas pác I. Feketebors, borókabogyó, babérlevél, hagyma, zöldség, ecet és sóoldat elegyét felforraljuk, majd hidegen ráöntjük a húsra és 3-4 napig hűvös helyen párszor megforgatva pácoljuk.
Vadas pác II. Hozzávalók: Kevés só 1 fej vöröshagyma 1-2 ek. SzamócAnyó zöldségmix 2-3 db babérlevél kevés majoránna 3-5 ek. SzamócAnyó szamóca borecet v. szilvaecet 1-1,5 dl olivaolaj cukor ízlés szerint 1 kk. mustár
Kedvenceim
Tárkonyos csirkeragu
Hozzávalók: 2-3 db csirkecomb - 25 dkg gomba - 1 ek. SzamócAnyó zöldségmix - 1 ek. SzamócAnyó tárkonyecet - 1-2 kk. liszt - 1 dl víz - só. bors, tárkony, olaj.
A gombát tisztítás után leszeleteljük és olajon pirítjuk. Borsozzuk, a sót a végén adjuk hozzá hogy ne eresszen sok levet. A csirkecombokat megsózzuk és minkét oldalukon megpirítjuk egy kevés olajon és félre tesszük. A maradék zsiradékon elkeverjük a lisztet és felengedjük a vizzel. Hozzáadjuk a zöldségmixet, a tárkonyt és SzamócAnyó tárkonyecetét. Összeforraljuk vigyázva ne legyen túl sűrű és hozzáadjuk a gombát és a combokat. Addig pároljuk amíg a hús teljesen puha nem lesz. Főtt rizzsel tálaljuk
Céklasaláta
Hozzávalók: - 2 db cékla - 1 db alma - 1 fej lilahagyma - pár szem dió - 1 ek. SzamócAnyó málna v. szilva ecet - só, bors ízlés szerint - 1 ek. olivaolaj
A céklát megfőzzük vagy sütőben alufóliába csavarva megsütjük, majd kockára daraboljuk. Az almát és a hagymát szintén felkockázzuk, a diót durvára törjük. A zöldségeket tálba tesszük, hozzáadjuk az olivát, SzamócAnyó ecetét sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük, a végén
Bohócsaláta
Hozzávalók: - 2-3 sárgarépa - 1 marék zöldborsó - 1 marék kukorica - 1 db alma - 10 dkg sonka - 2 ek. olívaolaj - 2 ek. SzamócAnyó levendulaecet - 1 kk. citromlé - 1 gerezd zúzott fokhagyma - 1 kk. mustár - 1 ek. méz
A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk és megpároljuk a borsóval és kukoricával (ha konzervesek akkor nem kell párolni). A többi összetevőt egy tálba tesszük és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a kockázott sonkát. Öszekeverjük és hűvös helyen hagyjuk összeérni az ízeket